چطور می شود کفیل یا سرپرست کسی شد؟
کفیل یا سرپرست شدن، از جمله مواردی است که افراد می توانند با طی کردن مراحل مربوطه نسبت به آن اقدام نمایند، با ما همراه باشید تا تعریف کفالت و وظایف کفیل و باقی موارد مربوط به انواع کفیل و سرپرست را بررسی نماییم.
سرپرست یا کفیل چه کسی می باشد؟
کفیل یا سرپرست در معنایی که معمولا به کار برده می شود، به تنها مراقب و نگهدارنده یک فرد گفته می شود و کسانی مثل: فرزند پسری که بیش از هجده سال داشته باشد برای هر پدر و مادر، تنها برادری که از بین خواهران و برادران خود بیش از هجده سال سن دارد و همچنین تنها نوه پسری برای هر پدربزرگ و مادربزرگ که بیش از هجده سال سن داشته باشد، می توانند وظیفه کفالت را برعهده بگیرند.
همچنین شایان ذکر است که در این موارد، بیشترین موارد کاربرد کفالت برای گرفتن معافیت سربازی است و کسانی که این شرایط را دارا باشند و طبق آئین نامه مربوطه عمل نمایند، می توانند از معافیت سربازی بهره مند شوند و روند مربوط به آن را طی کنند.
از مهم ترین مراحل برای احراز کفالت و معافیت، می توان به تحقیقات محلی اشاره نمود که توسط کلانتری منطقه سکونت انجام می گیرد و در صورتی که شرایط لازم احراز گردد، حکم معافیت پس از چندی صادر می شود. برخی مدارک لازم برای دریافت معافیت کفالت نیز عبارت اند از: تصویر شناسنامه و کارت ملی و همچنین اصل این مدارک، اصل مدرک تحصیلی، عکس پرسنلی، برگه معاینه پزشک، برگه مشخصات بستگان، برگه اشتغال به خدمت.
کفیل یا سرپرست که معمولا به جای هم به کار برده می شوند، از منظر قضائی به کسی گفته می شود که کفالت شخص دیگری را برعهده دارد و برای حضور مرتب متهم در برابر مقداری وجه و انعقاد قرارداد، تعهد می نماید.
کفیل در حالت کلی وظیفه حضور یافتن متهم در دادگاه تا پایان روند رسیدگی به پرونده و اجرای حکم را برعهده دارد و برخی وظایف متهم را انجام می دهد و در برابر آن، وجه الکفاله دریافت می کند.
کفیل و سرپرست چه تفاوتی دارند؟
معمولا کفیل و سرپرست از منظر حقوق اداری به یک معنا هستند و با هم تعریف می شوند. اما در برخی مواقع کفیل و سرپرست در جاهای متفاوت به کار برده می شوند و کمی تفاوت در سازمان های مختلف برای آن ها در نظر گرفته می شود.
:: بازدید از این مطلب : 73
|
امتیاز مطلب : 60
|
تعداد امتیازدهندگان : 12
|
مجموع امتیاز : 12